De meeste vormgevers en DTP’ers creëren hun publicaties met Adobe InDesign. Van daaruit worden de documenten ook digitaal voorbereid voor print, drukwerk of digitale publicatie. Het meest gebruikte formaat voor digitale publicatie en -uitwisseling is de PDF. De standaard PDF levert heel wat problemen op qua leesbaarheid voor onder andere visueel gehandicapten. Vind jij het belangrijk dat jouw PDF voor iedereen toegankelijk is, dan biedt deze cursus Toegankelijke PDF uitkomst.
Er zijn webrichtlijnen geschreven door W3C met het doel de beschikbaarheid van digitale informatie voor iedere gebruiker te garanderen. Deze zijn gebaseerd op internationale open standaarden en bij toepassing voldoen websites aan de internationale verplichtingen op basis van het Gehandicaptenverdrag van de Verenigde Naties (VN).
Ook de overheid en semi-overheid volgen deze leidraad. Sinds juli 2018 zijn alle overheids- en semi-overheidsinstanties wettelijk verplicht hun webcontent toegankelijk te publiceren. Dus de websites, maar ook alle downloads op die sites als bijvoorbeeld PDF’s . Werk je bij of in opdracht van zulke bedrijven, dan is het kunnen maken van een toegankelijke PDF dus een must!
Iedereen die werkt in dienst of opdracht van (semi)overheidsinstanties en die belast is met PDF-publicaties die online verstrekt worden.
In deze cursus leer je welke stappen je moet nemen in InDesign en in Acrobat om tot een gevalideerde toegankelijke PDF te komen. Je krijgt inzicht in hoe je je workflow dusdanig kunt aanpassen, dat je met zo weinig mogelijk extra werk, toch een goed en degelijk eindproduct kunt vervaardigen.
Dankzij de kleine groepsgrootte van maximaal 10 personen kunnen wij tijdens de lesdagen een grote mate van persoonlijke begeleiding garanderen. Ook is er voldoende ruimte voor eigen inbreng. Om het geleerde goed onder de knie te krijgen is het belangrijk dat je gedurende de week regelmatig het geleerde oefent en herhaalt. Om jou hierin te ondersteunen, bieden wij je toegang tot onze online instructievideo’s. Deze zijn 24-7 te raadplegen. Mocht je onverhoopt toch nog toch tegen problemen aanlopen kun je je vragen stellen aan de docent(e) via de mail.
Naast de lesdag moet je rekening houden met een gemiddelde studiebelasting van zo’n 8 à 10 uur per week. Alleen met voldoende experimenteren en oefenen met de lesstof haal je het maximale uit deze cursus. Daarom zijn onze cursusmappen ruim voorzien van uitdagende thuisopdrachten.
Voor al onze cursussen en opleidingen geldt dat wij streven naar het uitstroomniveau: “direct professioneel inzetbaar”.
Deze cursus wordt niet afgesloten met een examen; cursisten ontvangen na afloop van de cursus een bewijs van deelname.
Voor deze cursus is nog geen roostering bekend. Voor meer informatie neem contact op met: 050 – 3600299.
(incl. 21% BTW)
(incl. lesmateriaal, lunch, koffie/thee)
Wil je je inschrijven? Heb je vragen, heb je behoefte aan uitleg of advies? Bel of mail ons gerust, we helpen je graag verder!
050 – 36 002 99